waar parkeren brussel airport

waar parkeren brussel airport

Inhoudsopgave artikel

In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over parkeren bij Brussel Airport. We bespreken de verschillende parkeermogelijkheden en tarieven, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor je reis.

Parkeermogelijkheden bij Brussel Airport

Brussel Airport biedt verschillende parkeermogelijkheden voor reizigers. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages op de luchthaven zelf of kiezen voor externe parkeerterreinen in de buurt. Daarnaast zijn er ook parkeeropties voor langere verblijven, zoals shuttle services.

Als je ervoor kiest om te parkeren op Brussel Airport, heb je de keuze uit verschillende parkeergarages. Deze garages bevinden zich op loopafstand van de terminals, waardoor je gemakkelijk en snel naar je gate kunt gaan. Het is handig om vooraf online een parkeerplaats te reserveren, zodat je verzekerd bent van een plek.

Naast de parkeergarages op de luchthaven zelf, zijn er ook externe parkeerterreinen in de buurt van Brussel Airport. Deze terreinen bieden vaak goedkopere parkeertarieven en zijn nog steeds gemakkelijk bereikbaar via shuttle services. Je kunt je auto parkeren op het terrein en vervolgens met de shuttlebus naar de luchthaven reizen. Dit is een handige optie als je wat geld wilt besparen op je parkeerkosten.

Voor reizigers die hun auto voor een langere tijd willen parkeren, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of zakenreis, biedt Brussel Airport speciale parkeeropties voor langere verblijven. Deze parkeerplaatsen zijn meestal gelegen op iets grotere afstand van de terminals, maar worden vaak voorzien van shuttle services om je naar de luchthaven te brengen. Dit is een handige en veilige manier om je auto voor een langere periode achter te laten.

Parkeertarieven bij Brussel Airport

Het is belangrijk om de parkeertarieven bij Brussel Airport te kennen voordat je je auto achterlaat. Zo kun je vooraf bepalen welke parkeeroptie het beste bij jouw budget past. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende tarieven.

Kort parkeren

Als je slechts voor een korte periode wilt parkeren, bijvoorbeeld om iemand af te zetten of op te halen, zijn de tarieven per uur van toepassing. Dit is een handige optie als je niet lang wilt parkeren en de parkeergarages direct bij de terminal zijn gemakkelijk bereikbaar.

Tarieven:

 • Elk uur: €3
 • Maximaal dagtarief: €26

Lange termijn parkeren

Voor langere verblijven zijn er speciale parkeeropties beschikbaar. Deze zijn ideaal als je voor een paar dagen tot enkele weken wilt parkeren. Er zijn verschillende parkeergarages en terreinen beschikbaar waar je tegen een voordelig tarief kunt parkeren.

Tarieven:

 • 1 dag: €20
 • 2 dagen: €34
 • 3 dagen: €48
 • 4 dagen: €60
 • 7 dagen: €85

Goedkoop parkeren bij Brussel Airport

Als je op zoek bent naar een goedkopere parkeeroptie, kun je overwegen om gebruik te maken van externe parkeerterreinen in de buurt van Brussel Airport. Deze terreinen bieden vaak voordeligere tarieven in vergelijking met de parkeergarages op de luchthaven zelf. Houd er echter rekening mee dat je mogelijk een shuttle service moet gebruiken om naar de terminal te komen.

Door vooraf de parkeertarieven bij Brussel Airport te bekijken en te vergelijken, kun je geld besparen op je reis. Of je nu kiest voor kort parkeren bij de terminal of voor langere termijn parkeren op een extern parkeerterrein, het vinden van een parkeeroptie die bij je past, is nu eenvoudiger dan ooit.

Veilig parkeren bij Brussel Airport

Veiligheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een parkeerplaats. Bij Brussel Airport worden verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je auto veilig geparkeerd staat tijdens je reis.

24/7 Beveiliging

Bij Brussel Airport wordt er constant toezicht gehouden op de parkeerterreinen en parkeergarages. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week beveiliging aanwezig om de veiligheid van jouw voertuig te waarborgen.

Verlichte parkeerfaciliteiten

Alle parkeergarages en parkeerterreinen bij Brussel Airport zijn goed verlicht. Dit zorgt ervoor dat je auto altijd zichtbaar is en dat er geen ongewenste situaties ontstaan.

Camera- en alarmsystemen

Om extra veiligheid te garanderen, zijn er op de parkeerterreinen en in de parkeergarages camera- en alarmsystemen geïnstalleerd. Deze systemen monitoren continu de omgeving en detecteren verdachte activiteiten.

“Bij Brussel Airport hoef ik me geen zorgen te maken over de veiligheid van mijn auto. Het feit dat er 24/7 beveiliging aanwezig is en dat de parkeerfaciliteiten goed verlicht zijn, geeft me gemoedsrust.” – Sophie

Veilige toegang

Bij de parkeergarages en parkeerterreinen van Brussel Airport wordt er gebruik gemaakt van veilige toegangscontrolesystemen. Alleen reizigers en bevoegd personeel kunnen de parkeerfaciliteiten betreden, waardoor de veiligheid wordt gewaarborgd.

Gebruiksvriendelijke parkeer-app

Om je parkeerervaring nog veiliger te maken, biedt Brussel Airport een handige parkeer-app aan. Met deze app kun je eenvoudig een parkeerplaats reserveren, betalen en je auto terugvinden. Zo heb je volledige controle en gemak tijdens je reis.

“Ik maak altijd gebruik van de parkeer-app van Brussel Airport. Het is niet alleen handig, maar het geeft me ook een veilig gevoel omdat ik weet dat mijn auto beveiligd is.” – Thomas

Kortom, bij Brussel Airport kun je met een gerust hart je auto parkeren. Dankzij de 24/7 beveiliging, verlichte parkeerfaciliteiten, camera- en alarmsystemen, veilige toegang en gebruiksvriendelijke parkeer-app wordt de veiligheid van jouw voertuig gegarandeerd tijdens je reis.

Shuttle service bij Brussel Airport

Als je niet wilt lopen van de parkeergarage naar de terminal, kun je gebruik maken van de shuttle service bij Brussel Airport. Deze handige service zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk van de parkeerplaats naar de terminal wordt gebracht. Zo hoef je geen lange afstanden af te leggen met je bagage en kun je ontspannen aan je reis beginnen.

De shuttle service bij Brussel Airport is beschikbaar voor alle reizigers die hun auto parkeren op de daarvoor bestemde parkeerlocaties. Je kunt eenvoudig gebruik maken van de shuttles door je te melden bij de aangewezen opstapplaatsen op de parkeerplaatsen. De shuttles rijden regelmatig heen en weer tussen de parkeerplaatsen en de terminals, zodat je nooit lang hoeft te wachten.

De shuttle service is gratis voor alle reizigers die gebruik maken van de parkeerfaciliteiten op Brussel Airport. Je hoeft dus geen extra kosten te betalen om van deze handige service gebruik te kunnen maken. Dit maakt het parkeren bij Brussel Airport niet alleen gemakkelijk, maar ook voordelig.

Met de shuttle service bij Brussel Airport kun je genieten van een stressvrije start van je reis. Je wordt snel en comfortabel naar de terminal gebracht, zodat je voldoende tijd hebt om in te checken en je vlucht te halen. Of je nu op vakantie gaat of voor zaken reist, de shuttle service biedt een handige oplossing voor het vervoer van je auto naar de luchthaven.

Profiteer van de shuttle service bij Brussel Airport en parkmeer met gemak en gemoedsrust. Laat de zorgen over het lange lopen met je bagage achterwege en begin je reis ontspannen. Ontdek de vele voordelen van het parkeren bij Brussel Airport, waaronder de handige shuttle service, en maak je volgende reis nog aangenamer.

Langere termijn parkeren bij Brussel Airport

Ga je voor een langere tijd op reis? Dan is het handig om te weten waar je langdurig kunt parkeren bij Brussel Airport.

Brussel Airport biedt verschillende opties voor langere termijn parkeren, zodat je met een gerust hart je auto kunt achterlaten. Een populaire optie is het lange termijn parkeerterrein van de luchthaven zelf. Hier kun je je auto veilig en betrouwbaar parkeren gedurende de hele duur van je reis.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor externe parkeerterreinen in de buurt van de luchthaven. Deze terreinen bieden vaak goedkopere tarieven voor langere verblijven en zijn ideaal als je op zoek bent naar een voordelige optie.

Langere termijn parkeerterrein Brussel Airport

Het lange termijn parkeerterrein van Brussel Airport is speciaal ontworpen voor reizigers die voor een langere periode weggaan. Het terrein is beveiligd en biedt voldoende parkeerplaatsen voor een langdurig verblijf. Je kunt hier je auto parkeren en met een shuttlebus naar de terminal worden gebracht. Op die manier geniet je van het gemak van parkeren op de luchthaven zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid van je voertuig.

“Het lange termijn parkeerterrein van Brussel Airport is erg handig voor reizigers die hun auto voor een langere periode willen parkeren. Ik heb hier al meerdere keren gebruik van gemaakt en het is altijd goed bevallen.” – Petra, frequent flyer.

Externe parkeerterreinen

Naast het lange termijn parkeerterrein van Brussel Airport zijn er ook externe parkeerterreinen beschikbaar voor langere termijn parkeren. Deze terreinen bevinden zich in de nabijheid van de luchthaven en bieden vaak concurrerende tarieven. Je kunt je auto hier parkeren en gebruik maken van een shuttle service om naar de luchthaven te reizen.

 • Een van de populaire externe parkeeropties is Shuttle Parking Zaventem, gelegen op slechts enkele minuten afstand van de luchthaven. Hier kun je tegen een voordelig tarief je auto parkeren en met een shuttlebus naar de terminal gebracht worden.
 • Een andere optie is Quick Parking Zaventem, een betrouwbare parkeeraanbieder die parkeerplaatsen aanbiedt voor langere periodes. Met hun shuttle service ben je binnen enkele minuten bij de terminal.

Ben je op zoek naar langere termijn parkeermogelijkheden bij Brussel Airport? Dan is het aan te raden om vooraf je parkeerplaats te reserveren. Op die manier ben je verzekerd van een plek op het gewenste parkeerterrein en voorkom je eventuele teleurstellingen.

Voordelen van parkeren bij Brussel Airport

Parkeren bij Brussel Airport biedt diverse voordelen ten opzichte van andere parkeermogelijkheden. Hieronder bespreken we waarom het handig kan zijn om je auto op de luchthaven te parkeren.

Parkeren op loopafstand

Een van de grootste voordelen van parkeren bij Brussel Airport is de nabijheid van de parkeergarages tot aan de terminal. Je kunt je auto op loopafstand parkeren, waardoor je geen tijd kwijt bent aan het zoeken naar een parkeerplek ver van de luchthaven. Dit bespaart je energie en zorgt voor een vlotte start van je reis.

Veiligheid en gemoedsrust

Brussel Airport hecht veel waarde aan de veiligheid van jouw voertuig. De parkeergarages zijn goed beveiligd met camera’s en andere veiligheidsmaatregelen, zodat je met een gerust hart kunt reizen. Je kunt ontspannen en je focussen op je reis, wetende dat je auto veilig geparkeerd staat bij de luchthaven.

Flexibele parkeeropties

Brussel Airport biedt verschillende parkeeropties die aansluiten bij jouw behoeften en budget. Of je nu voor korte of langere tijd wilt parkeren, er is altijd een geschikte optie beschikbaar. Je kunt kiezen uit parkeergarages op de luchthaven zelf of externe parkeerterreinen in de buurt. Daarnaast zijn er ook speciale parkeerfaciliteiten voor langere verblijven, zoals shuttle services.

“Parkeren bij Brussel Airport is niet alleen gemakkelijk, maar ook betrouwbaar. Ik parkeer hier altijd als ik op reis ga en ik ben nog nooit teleurgesteld geweest.” – Sophie, frequente reiziger

Dus, of je nu snel en eenvoudig wilt parkeren, gemoedsrust wilt hebben over de veiligheid van je voertuig, of flexibele parkeeropties nodig hebt, parkeren bij Brussel Airport is een uitstekende keuze. Geniet van het gemak en de voordelen die het biedt.

parkeren Brussel Airport

Tips voor parkeren bij Brussel Airport

Als je van plan bent om te parkeren bij Brussel Airport, zijn hier enkele handige tips en tricks om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen:

 1. Vroegtijdig reserveren: Het is raadzaam om je parkeerplaats bij Brussel Airport zo vroeg mogelijk te reserveren. Op die manier ben je verzekerd van een plek en kun je mogelijke problemen vermijden.
 2. Vergelijk parkeeraanbieders: Neem de tijd om verschillende parkeeraanbieders bij Brussel Airport te vergelijken. Zo kun je de beste optie vinden die past bij jouw behoeften en budget. Let op eventuele aanbiedingen of kortingen.
 3. Check de parkeertarieven: Voordat je je auto parkeert, is het belangrijk om de parkeertarieven bij Brussel Airport te controleren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je budgetteren voor je reis.
 4. Controleer de afstand tot de terminal: Let op de afstand tussen de parkeerplaats en de terminal. Als je veel bagage hebt of geen lange afstanden wilt lopen, is het handig om een parkeerplaats dichtbij de terminal te kiezen of te kijken naar shuttle services.
 5. Volg de parkeerinstructies: Zorg ervoor dat je de parkeerinstructies en borden bij Brussel Airport volgt. Dit voorkomt verwarring en helpt je om gemakkelijk je geparkeerde auto terug te vinden.
 6. Bespaar kosten: Als je goedkoop wilt parkeren bij Brussel Airport, overweeg dan om te kiezen voor een extern parkeerterrein in de buurt. Deze kunnen vaak voordeliger zijn dan de parkeergarages op de luchthaven zelf.
 7. Maak gebruik van shuttle services: Als je geen lange afstanden wilt lopen met je bagage, zijn er shuttle services beschikbaar bij Brussel Airport. Deze brengen je snel en comfortabel naar de terminal.

Met deze handige tips kun je het parkeren bij Brussel Airport probleemloos laten verlopen en optimaal genieten van je reis.

Veelgestelde vragen over parkeren bij Brussel Airport

Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over parkeren bij Brussel Airport. We hopen dat deze FAQ-sectie je helpt om eventuele twijfels weg te nemen.

1. Wat zijn de parkeermogelijkheden bij Brussel Airport?

Bij Brussel Airport zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages op de luchthaven zelf of kiezen voor externe parkeerterreinen in de buurt.

2. Wat zijn de parkeertarieven bij Brussel Airport?

De parkeertarieven bij Brussel Airport variëren afhankelijk van de gekozen parkeermogelijkheid en de duur van het parkeren. Het is raadzaam om vooraf de tarieven te controleren om verrassingen te voorkomen.

3. Zijn er goedkope parkeermogelijkheden bij Brussel Airport?

Ja, er zijn goedkopere parkeermogelijkheden bij Brussel Airport. Het kan lonen om te kiezen voor lang parkeren of externe parkeerterreinen in de buurt van de luchthaven. Zo kun je besparen op je parkeerkosten.

4. Hoeveel kost het om langdurig te parkeren bij Brussel Airport?

De kosten voor langdurig parkeren bij Brussel Airport kunnen variëren. Het is aan te raden om vooraf de tarieven te vergelijken en te kijken naar eventuele aanbiedingen voor lang parkeren.

5. Is parkeren bij Brussel Airport veilig?

Ja, parkeren bij Brussel Airport is veilig. De luchthaven neemt verschillende maatregelen om de veiligheid van geparkeerde voertuigen te waarborgen. Er zijn beveiligingscamera’s en regelmatige patrouilles op de parkeerterreinen.

6. Kan ik gebruik maken van een shuttle service bij Brussel Airport?

Ja, Brussel Airport biedt shuttle services aan. Deze services brengen reizigers van de parkeerterreinen naar de terminals en vice versa. Het is een handige optie als je niet wilt lopen met je bagage.

7. Hoe ver van tevoren moet ik mijn parkeerplek bij Brussel Airport reserveren?

Het wordt aanbevolen om je parkeerplek bij Brussel Airport zo vroeg mogelijk te reserveren, vooral tijdens drukke periodes zoals vakanties en feestdagen. Op die manier ben je verzekerd van een plek en kun je mogelijk ook profiteren van vroegboekkortingen.

“Het is raadzaam om vooraf de parkeertarieven te controleren om verrassingen te voorkomen.”

Heb je nog andere vragen over het parkeren bij Brussel Airport? Neem dan contact op met de klantenservice of raadpleeg de website van de luchthaven voor meer informatie.

Parkeerervaringen bij Brussel Airport

Benieuwd naar de parkeerervaringen van andere reizigers bij Brussel Airport? Lees hieronder enkele quotes van tevreden klanten:

“Ik heb onlangs mijn auto geparkeerd bij Brussel Airport en ik was zeer tevreden met de service. De parkeergarage was goed bereikbaar en de tarieven waren redelijk. Mijn auto stond veilig geparkeerd en ik kon met een gerust hart op reis.”

“Ik maak regelmatig gebruik van de parkeeropties bij Brussel Airport en ik ben altijd positief verrast. De parkeergarages zijn schoon en goed onderhouden, en het personeel is vriendelijk en behulpzaam. Ik raad het zeker aan!”

De parkeerervaringen bij Brussel Airport zijn over het algemeen zeer positief. Veel reizigers waarderen de toegankelijkheid, service en veiligheid van de parkeermogelijkheden. Het is altijd handig om de ervaringen van anderen te lezen voordat je een keuze maakt voor het parkeren bij Brussel Airport.

parkeerervaringen Brussel Airport

 • Bereid je goed voor: controleer van tevoren de parkeermogelijkheden en tarieven.
 • Kies de juiste parkeergarage: afhankelijk van je behoeften en budget.
 • Maak gebruik van shuttle services: deze brengen je snel en gemakkelijk van de parkeergarage naar de terminal.
 • Reserveer op tijd: voorkom teleurstellingen en reserveer je parkeerplek van tevoren.
 • Houd rekening met de reistijd: zorg dat je voldoende tijd inplant om naar de luchthaven te reizen en je auto te parkeren.

Met deze parkeertips en wetende dat andere reizigers positieve ervaringen hebben gehad bij Brussel Airport, kun je met een gerust hart je auto parkeren en genieten van je reis.

Alternatieven voor parkeren bij Brussel Airport

Naast parkeren bij Brussel Airport zijn er ook andere alternatieven beschikbaar voor het parkeren van je auto. Deze alternatieven kunnen handig zijn in bepaalde situaties of voor specifieke behoeften. Hieronder bespreken we enkele van deze opties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor het parkeren van je auto.

1. Parkeren bij een hotel in de buurt

Een alternatieve optie is om te parkeren bij een hotel in de buurt van Brussel Airport. Veel hotels bieden parkeermogelijkheden voor gasten die vanaf de luchthaven vertrekken. Dit kan handig zijn als je een vroege vlucht hebt en dichtbij de luchthaven wilt verblijven.

2. Openbaar vervoer

Als je in de buurt van Brussel Airport woont of verblijft, kun je overwegen om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te reizen. Brussel Airport is goed bereikbaar met treinen, bussen en taxi’s. Dit kan een handige en voordelige optie zijn, vooral als je geen auto hoeft achter te laten.

3. Carpoolen

Een andere alternatieve optie is om te carpoolen met andere reizigers. Dit kan niet alleen kostenbesparend zijn, maar ook milieuvriendelijker. Er zijn verschillende online platforms en apps beschikbaar waarmee je reisgenoten kunt vinden om samen naar Brussel Airport te rijden.

4. Externe parkeerterreinen

Naast de parkeergarages op de luchthaven zelf, zijn er ook externe parkeerterreinen in de buurt van Brussel Airport. Deze terreinen bieden vaak lang- en kort parkeren aan tegen lagere tarieven dan de parkeergarages op de luchthaven. Shuttle services zijn meestal beschikbaar om je naar de terminal te brengen.

Als je op zoek bent naar alternatieven voor parkeren bij Brussel Airport, overweeg dan bovenstaande opties. Ze kunnen je helpen om een keuze te maken die het beste past bij je behoeften en budget. Vergeet niet om van tevoren te reserveren voor externe parkeerterreinen of hotels om zeker te zijn van een parkeerplaats.

Conclusie

Na het verkennen van alle parkeermogelijkheden en tarieven bij Brussel Airport, heb je nu alle informatie die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken voor het parkeren bij de luchthaven.

Als je op zoek bent naar gemak en directe toegang tot de terminal, zijn de parkeergarages op de luchthaven zelf een goede optie. Deze garages bieden snelle en eenvoudige toegang tot de vertrek- en aankomsthallen.

Als je echter op zoek bent naar goedkopere parkeermogelijkheden, kunnen de externe parkeerterreinen in de buurt van Brussel Airport een interessante keuze zijn. Deze parkeeropties bieden vaak lagere tarieven en zijn op loopafstand van de terminal bereikbaar.

Ongeacht de parkeerlocatie die je kiest, is het belangrijk om altijd op tijd te arriveren en rekening te houden met mogelijke drukte. Zo voorkom je onnodige stress en vertragingen tijdens je reis.

FAQ

Waar kan ik parkeren bij Brussel Airport?

Bij Brussel Airport zijn er verschillende parkeermogelijkheden. Je kunt gebruik maken van de parkeergarages op de luchthaven zelf of kiezen voor externe parkeerterreinen in de buurt.

Wat zijn de parkeertarieven bij Brussel Airport?

De parkeertarieven bij Brussel Airport verschillen per parkeerlocatie en de duur van het parkeren. Het is handig om de tarieven van tevoren te bekijken op de officiële website van de luchthaven.

Is het veilig om te parkeren bij Brussel Airport?

Brussel Airport neemt verschillende maatregelen om de veiligheid van geparkeerde auto’s te waarborgen. Er zijn beveiligingscamera’s en regelmatige controles om ervoor te zorgen dat je auto veilig staat.

Is er een shuttle service beschikbaar bij Brussel Airport?

Ja, Brussel Airport biedt een shuttle service aan voor reizigers die niet willen lopen van de parkeergarages naar de terminal. Deze shuttle service zorgt voor een snelle en gemakkelijke overgang.

Kan ik langere tijd parkeren bij Brussel Airport?

Ja, Brussel Airport heeft ook parkeeropties voor langere verblijven. Er zijn parkeergarages en parkeerterreinen beschikbaar waar je je auto veilig kunt achterlaten voor langere periodes.

Wat zijn de voordelen van parkeren bij Brussel Airport?

Het parkeren bij Brussel Airport biedt verschillende voordelen, zoals gemak, veiligheid en beschikbaarheid. Je kunt je auto dichtbij de terminal parkeren en met een gerust hart op reis gaan.

Heb je tips voor het parkeren bij Brussel Airport?

Natuurlijk! We hebben een aantal handige tips en tricks voor het parkeren bij Brussel Airport. Deze tips helpen je om het proces soepel te laten verlopen en eventuele problemen te voorkomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest