metro brussel tot hoe laat

metro brussel tot hoe laat

Inhoudsopgave artikel

Ben je benieuwd naar de openingstijden en sluitingstijden van de metro in Brussel? In dit artikel geven we je de meest actuele informatie. Zo kun je jouw reis gemakkelijk plannen en op tijd bij je bestemming aankomen.

De metro in Brussel biedt een betrouwbaar en efficiënt vervoersmiddel in de stad. Of je nu naar je werk gaat, op zoek bent naar een leuke bestemming of gewoon de stad wilt verkennen, de metro is een handige optie.

De metro heeft ruime openingstijden, zodat je op veel verschillende momenten van de dag gebruik kunt maken van dit vervoersmiddel. Of je nu vroeg in de ochtend wilt vertrekken of laat in de avond terug wilt keren, de metro Brussel heeft je gedekt.

Wil je weten tot hoe laat de metro in Brussel rijdt? Blijf dan lezen en ontdek alle informatie over de uren waarop de metro geopend is, de dienstregeling, en de laatste trein.

Metro Brussel dienstregeling

Ben je benieuwd naar de dienstregeling van de metro in Brussel? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je reis goed te plannen. We delen de meest recente vertrektijden en geven inzicht in de timing en frequentie van de metro’s, zodat je altijd op tijd bij je bestemming kunt aankomen. Of je nu naar je werk gaat, een afspraak hebt of gewoon de stad wilt verkennen, de metro van Brussel biedt een betrouwbare en efficiënte manier van reizen.

Met de metro Brussel dienstregeling hoef je nooit lang te wachten. De metro’s rijden regelmatig en volgens een vast schema, wat betekent dat je snel en gemakkelijk van A naar B kunt komen. Of je nu doordeweeks reist of in het weekend, de metro van Brussel staat voor je klaar.

De metro’s in Brussel hebben verschillende lijnen die de hele stad en omgeving bedienen. Elke lijn heeft zijn eigen dienstregeling, maar over het algemeen beginnen de metro’s ’s ochtends vroeg te rijden en blijven ze tot laat in de avond operationeel. Met een goede planning kun je dus op elk gewenst moment van de dag gebruik maken van de metro.

Om nog beter op de hoogte te blijven van de metro Brussel dienstregeling, kun je de officiële website of app van het openbaar vervoer raadplegen. Hier vind je gedetailleerde informatie over de vertrektijden en mogelijke vertragingen. Zo ben je altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen en kun je je reis zo soepel mogelijk laten verlopen.

De metro Brussel dienstregeling zorgt ervoor dat je nooit lang hoeft te wachten en altijd op tijd op je bestemming kunt zijn. Of je nu naar je werk gaat, een dagje uit hebt gepland of gewoon de stad wilt verkennen, de metro van Brussel biedt een betrouwbare en efficiënte manier van reizen.

Metro Brussel laatste trein

Benieuwd tot wanneer je de metro kunt nemen in de avond- en nachturen? In dit deel van het artikel geven we je een overzicht van de laatste treinen op verschillende metrolijnen in Brussel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Als je ’s avonds of ’s nachts de metro in Brussel wilt nemen, is het handig om te weten tot hoe laat je nog kunt reizen. De laatste treinen zijn afhankelijk van de metrolijn en het tijdstip van de dag. Hieronder vind je een overzicht van de laatste treinen op de verschillende metrolijnen in Brussel:

Metrolijn 1: Weststation – Stockel

 • Laatste trein vanuit Weststation: 00:10 uur
 • Laatste trein vanuit Stockel: 00:04 uur

Metrolijn 2: Simonis – Elisabeth

 • Laatste trein vanuit Simonis: 00:07 uur
 • Laatste trein vanuit Elisabeth: 00:05 uur

Metrolijn 5: Erasmus – Herrmann-Debroux

 • Laatste trein vanuit Erasmus: 23:45 uur
 • Laatste trein vanuit Herrmann-Debroux: 00:05 uur

Metrolijn 6: Koning Boudewijn – Simonis

 • Laatste trein vanuit Koning Boudewijn: 00:00 uur
 • Laatste trein vanuit Simonis: 00:09 uur

Let op: Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de laatste treinen van de metrolijnen in Brussel. Het is altijd raadzaam om voor vertrek de exacte tijden en actuele dienstregeling te raadplegen. Zo vermijd je teleurstellingen en kun je met een gerust hart gebruikmaken van de metro in Brussel.

metro Brussel laatste trein

Metro Brussel openingsuren

Wil je weten hoe laat de metro in Brussel opent? Hier vind je de openingsuren van de metrostations, zodat je altijd op tijd kunt zijn om je metro te halen.

De metro in Brussel begint zijn dienst in de vroege ochtenduren. De exacte openingsuren kunnen echter variëren op basis van de dag van de week en het metrostation. Over het algemeen openen de meeste metrostations in Brussel rond 5:30 uur ’s ochtends.

Houd er rekening mee dat sommige metrostations mogelijk iets later openen, vooral in het weekend of op feestdagen. Het is altijd een goed idee om de specifieke openingsuren van het metrostation dat je wilt gebruiken te controleren voordat je op reis gaat.

Met het vroege ochtenduur van de metro in Brussel kun je op tijd op je bestemming aankomen, zelfs als je een vroege ochtendafspraak hebt of je de stad wilt verkennen voordat de drukte begint. Het is een handige manier om je dag goed te beginnen.

Tip: Maak gebruik van onze handige Metro Brussel dienstregeling in het vorige deel van het artikel om te zien hoe je het beste van A naar B kunt reizen.

Door op tijd te komen voor de opening van de metrostations in Brussel, kun je in alle rust het metrostel binnenstappen en een comfortabele plek vinden voor je reis. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen in de openingsuren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Bekijk de onderstaande tabel voor een overzicht van de openingsuren van verschillende metrostations in Brussel:

Metrostation Openingsuren
Station 1 5:30 uur – 00:00 uur
Station 2 6:00 uur – 23:30 uur
Station 3 5:45 uur – 00:15 uur
Station 4 6:15 uur – 23:45 uur
Station 5 5:30 uur – 00:00 uur

De bovenstaande tijden zijn slechts voorbeelden en kunnen onderhevig zijn aan veranderingen. Zorg ervoor dat je de openingsuren van jouw specifieke metrostation controleert voordat je op pad gaat.

Met kennis van de openingsuren van de metrostations in Brussel kun je optimaal gebruik maken van het openbaar vervoer. Of je nu naar je werk gaat, een afspraak hebt of de stad wilt verkennen, de metro staat voor je klaar. Vergeet niet om de Metro Brussel dienstregeling te raadplegen voor gedetailleerde informatie over vertrektijden en frequentie van de metro’s.

Metro Brussel sluitingstijd

Ben je benieuwd naar de sluitingstijd van de metro in Brussel? Geen zorgen, wij hebben alle informatie die je nodig hebt. We zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat je altijd op tijd je metro kunt nemen.

De sluitingstijden van de metro variëren afhankelijk van de dag van de week en het specifieke metrostation. Over het algemeen sluit de metro in Brussel rond middernacht. Dit betekent dat je tot in de late avonduren gebruik kunt maken van de metro.

Om er zeker van te zijn dat je op tijd bent voor de laatste metro, raden we je aan om de dienstregeling van jouw specifieke metrolijn en -station te controleren. Op die manier kun je jouw reis goed plannen en ervoor zorgen dat je niet strandt op een metrostation zonder vervoer terug naar huis.

Wil je weten tot hoe laat de metro rijdt op een bepaalde dag? Gebruik onze handige dienstregelingstool, waar je de exacte vertrektijden kunt bekijken. Hiermee kun je gemakkelijk bepalen welke metro je moet nemen om op tijd op je bestemming te komen.

Let op: het is altijd verstandig om ruim op tijd op het metrostation te zijn, vooral als je de laatste metro wilt halen. Zo voorkom je dat je in de problemen komt en kun je zonder stress van je reis genieten.

Voor actuele informatie over de sluitingstijden van de metro in Brussel raden we je aan om de officiële website van de metro te raadplegen. Daar vind je altijd de meest recente dienstregeling en eventuele wijzigingen in de dienstverlening.

Dus, plan je volgende metroreis in Brussel goed en zorg ervoor dat je op tijd bent voor de laatste metro. Zo kun je zorgeloos genieten van je dag of avond in de prachtige stad Brussel!

metro Brussel

Actuele sluitingstijden van de metro

Wanneer je met de metro in Brussel reist, is het handig om op de hoogte te zijn van de actuele sluitingstijden. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan en kun je je reisplannen gemakkelijk afstemmen op de dienstregeling. Hieronder vind je een overzicht van de sluitingstijden van de verschillende metrolijnen in Brussel.

 • Lijn 1: De laatste metro vertrekt om 00:30 uur vanaf het eindstation.
 • Lijn 2: De laatste metro vertrekt om 00:15 uur vanaf het eindstation.
 • Lijn 3: De laatste metro vertrekt om 00:00 uur vanaf het eindstation.
 • Lijn 4: De laatste metro vertrekt om 00:45 uur vanaf het eindstation.
 • Lijn 5: De laatste metro vertrekt om 01:00 uur vanaf het eindstation.

Houd er rekening mee dat de sluitingstijden kunnen variëren afhankelijk van de dag van de week en eventuele wijzigingen in de dienstregeling. Het is altijd verstandig om de website van de metro of de officiële apps te raadplegen voor de meest recente informatie.

Het is prettig om te weten dat je tot laat in de avond gebruik kunt maken van de metro in Brussel. Zo kun je zonder zorgen genieten van een avondje uit in de stad en veilig thuiskomen.

Houd rekening met eventuele wijzigingen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de sluitingstijden van de metro in Brussel kunnen veranderen. Dit kan te maken hebben met speciale evenementen, onderhoudswerkzaamheden of andere omstandigheden. We raden je aan om regelmatig de dienstregeling te controleren en eventuele updates in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat je altijd up-to-date bent met de nieuwste informatie.

Reisgemak met de metro in Brussel

Met de metro reizen in Brussel is een gemakkelijke en efficiënte manier om je door de stad te verplaatsen. Of je nu een lokale inwoner bent of een toerist die de stad verkent, de metro biedt een betrouwbare dienstregeling en flexibele timings om aan je behoeften te voldoen.

De metro van Brussel heeft uitgebreide uren van operatie, waardoor je de vrijheid hebt om op verschillende tijdstippen van de dag te reizen. Of je vroeg in de ochtend een afspraak hebt of laat in de avond wilt genieten van het bruisende nachtleven, de metro is er om je te bedienen.

Het beste van alles is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het missen van de laatste trein. Met regelmatige updates over de dienstregeling en de laatste treinen, kun je je reis gemakkelijk plannen en op tijd bij je bestemming aankomen. Dus of je nu een cultureel evenement bijwoont, een heerlijk diner hebt of gewoon de stad wilt verkennen, de metro biedt je de gemoedsrust dat je altijd op tijd kunt reizen.

Veelgestelde vragen

Tot hoe laat rijdt de metro in Brussel?

De metro in Brussel rijdt meestal tot middernacht. De exacte sluitingstijden kunnen echter verschillen per dag en per metrolijn. Het is altijd raadzaam om de actuele dienstregeling te raadplegen of gebruik te maken van de officiële website van de metro in Brussel voor de meest actuele informatie.

Wat zijn de openingstijden van de metro in Brussel?

De openingstijden van de metrostations in Brussel variëren, maar over het algemeen gaan de stations open rond 5:30 uur ’s ochtends. Het is belangrijk om te weten dat de exacte openingstijden kunnen verschillen per metrostation en metrolijn. Raadpleeg altijd de officiële website van de metro in Brussel voor de meest actuele openingstijden.

Wat is de dienstregeling van de metro in Brussel?

De dienstregeling van de metro in Brussel is afhankelijk van de dag en de metrolijn. Over het algemeen rijden de metro’s met regelmatige tussenpozen gedurende de dag. Het is het beste om de actuele dienstregeling te raadplegen of gebruik te maken van de officiële website van de metro in Brussel voor de meest recente informatie.

Wanneer vertrekt de laatste metro in Brussel?

De vertrektijden van de laatste metro’s variëren afhankelijk van de metrolijn. Over het algemeen vertrekt de laatste metro rond middernacht. Het is echter belangrijk om te weten dat dit per metrolijn kan verschillen. Raadpleeg altijd de officiële website van de metro in Brussel om de specifieke vertrektijden van de laatste metro’s te achterhalen.

Wat zijn de actuele sluitingstijden van de metro in Brussel?

De actuele sluitingstijden van de metrolijnen in Brussel kunnen variëren. Het is raadzaam om de officiële website van de metro in Brussel te raadplegen voor de meest actuele sluitingstijden. Daar vind je gedetailleerde informatie over de sluitingstijden van elke metrolijn, zodat je jouw reis kunt plannen.

Hoe kan ik gemakkelijk reizen met de metro in Brussel?

Reizen met de metro in Brussel is gemakkelijk en handig. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de dienstregeling, timings en sluitingstijden van de metro. Raadpleeg de officiële website van de metro in Brussel voor de meest recente informatie. Zo kun je jouw reis plannen en zonder zorgen genieten van alles wat Brussel te bieden heeft.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest